EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ не планират финансова подкрепа на Украйна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ не планират финансова подкрепа на Украйна

mail15:36 | 24.06.2009прегледи 628 коментарикоментари 0


Съединените щати не възнамеряват да оказват финансова помощ на Украйна за решаване на газовите й проблеми, заяви пред чуждестранни журналисти във Вашингтон специалният пратеник на САЩ за енергетиката в Евразия Ричард Морнингстар, цитиран от ИТАР-ТАСС.
Морнингстар отбеляза, че САЩ, "разбира се", искат да помогнат на Украйна, с която имат много сериозни отношения, но това не включва финансова помощ. Той изтъкна, че по принцип финансовите въпроси са в прерогативите на Европейския съюз, международните финансови институции и Русия, предаде БТА, позовавайки се на ИТАР- ТАСС.
Американският дипломат посочи, че Вашингтон може да разшири помощта по редица въпроси, свързани с преструктурирането на газовия сектор в Украйна. Той уточни, че САЩ имат програми, които биха могли да се осъществят с посредничеството на
американски правителствени структури. "Ако Украйна поиска да действа по тези програми, те ще помогнат на Киев да постигне поставените цели", каза Морнингстар.
САЩ са уверени, че Русия не е заинтересована от ескалация на газовия спор с Украйна, от нова газова криза и още едно спиране на газа, изтъкна дипломатът. Той посочи също, че Вашингтон не е против изграждането от Русия и други страни на газопроводите
Северен и Южен поток, както и не възразяват против строежа на Набуко.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg