EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

САЩ: Забрана за е-устройства в самолетите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ: Забрана за е-устройства в самолетите

mail18:35 | 22.03.2017прегледи 1694 коментарикоментари 0


Ограниченията за електронните устройства, които пътниците могат да носят в салона на самолетите, въведени от САЩ за полети от определени летища в Близкия изток и Северна Африка, ще останат в сила за "обозримо бъдеще". Това посочи днес представител на американските власти, пожелал анонимност и цитиран от Ройтерс.
Възможно е също тези ограничения, които в момента засягат полети до САЩ на чуждестранни авиокомпании от десет летища в осем държави, да бъдат разширени до други аерогари и страни, посочи източникът.
Американски и британски представители посочиха днес, че решението за забраната за внасяне на по-големи електронни устройства в пътническите салони, не се основава на конкретна заплаха, а на дългогодишни опасения, че терористи могат да вземат на прицел самолетите.
Пътници и групи за защита на гражданските права се противопоставиха на забраната, твърдейки, че заради нея може да бъде загубено ценно за работа време, а пренасянето на лаптопи в чекирания багаж да увеличи опасността от кражби.
Съгласно забраната министерството на вътрешната сигурност на САЩ ще изисква от пътниците да сложат в багажа, който отива в товарното отделение на самолетите, големи електронни устройства като таблети, преносими компютри, преносими DVD плейъри, камери, конзоли за игри, четци. Забраната не се отнася за смартфони.

На британските пътници на празничните полети от Близкия Изток и Северна Африка до дни ще им бъде забранено да носят лаптопи, таблети и други електронни устройства на борда на самолетите, пише The Telegraph. Причината за мярката, че службите за сигурност са открили нова заплаха от страна на терористичната групировка „Ал-Каида".

Повече от два милиона пътници няма да могат да внасят устройства, по-големи от мобилен телефон, в пътническото отделение на самолетите.

Пътниците, спрямо които ще действа забраната, са тези, които пътуват към Великобритания от Турция, Ливан, Йордания, Египет, Тунис и Саудитска Арабия.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg