EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

САЩ: Военни разходи = $611 млрд.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ: Военни разходи = $611 млрд.

mail17:32 | 05.12.2016прегледи 3739 коментарикоментари 0


Камарата на представителите на американския Конгрес одобри законопроект за военни разходи в размер на 611 милиарда долара, който отхвърля редица ключови предложения на президента Барак Обама, предаде Асошиейтед прес.

Проектобюджетът беше приет с 375 на 34 гласа в камарата, в която мнозинство имат републиканците. Очаква се той да бъде гласуван в Сената, в началото на следващата седмица.

Законопроектът забранява на Обама да продължи усилията си за закриване на затвора в Гуантанамо.  Предвижда се повишение на заплатите на американските военнослужещи с 2,1 процента - най-голямото увеличение от шест години.

Проектобюджетът за отбрана включва 5,8 милиарда долара като допълнително финансиране, поискано от Обама главно за операциите в Ирак, Сирия и Афганистан, посочва Асошиейтед прес. А ТАСС отбелязва, че законопроектът фактически забранява военното сътрудничество с Русия.

Според документа всяко взаимодействие между Вашингтон и Москва в областта на отбраната ще бъде ограничено, докато министърът на отбраната и държавният секретар на САЩ не уверят Конгреса, че "Русия е прекратила окупацията на част от територията на Украйна" и е спряла действия, които "заплашват суверенитета и териториалната цялост на Украйна и членовете на НАТО".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg