EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Саркози за премахване на санкциите vs. Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Саркози за премахване на санкциите vs. Русия

mail07:51 | 17.06.2016прегледи 766 коментарикоментари 0


Основен външнополитически акцент на 20-я  юбилеен Санктпетербургски икономически форум са разговорите свързани с необходимостта от обновяването на отношенията между Русия и ЕС. 

Председателят на ЕК Жан Клод Юнкер каза пред участниците, че вратата, трябва да продължи да бъде отворена въпреки режима на санкциите, които съществува в отношенията между Брюксел и Москва.                                           

Бившия президент на Франция Никола Саркози, който също е в Санкт Петербург се изказа за необходимостта от свалянето на санкциите срещу Русия, добавяйки, че сега ЕС не може да си позволи да страда, и че по силният трябва да подаде ръка на по слабия, като според  него по силният е Русия.                

Според бившия френски външен министър Юбер Ведрин, ЕС трябва да излезе от както го определи „украинския капан“ и да отвори отношенията си с Русия, коментирайки, че минският процес е добър, и че "нормандската четворка" добре изпълнява своята мисия. Ролята на Русия, според Ведрин,  сега е много важна в Сирия, и Европа и САЩ трябва да се договорят с нея за това как ще изглежда Сирия след войната. Той направи общата оценка, че днес отношенията между Русия и ЕС са много по-лоши отколкото преди близо 30 години отношенията между бившия СССР и Запада.                                                                                   Днес руският президент Владимир Путин ще разговаря с италианския премиер Матео Ренци, чиято страна е партньор на икономическия форум в северната столица. Те, заедно с казахстанския президент Нурсултан Назърбаев, ще участват в панел посветен на новите икономически  реалности, термин с който Кремъл обяснява наложените санкции от страна на Брюксел и Вашингтон върху Москва заради анексирането на Крим и конфликта в източна Украйна.

(БНР)


Тагове: ЕС, Русия, Саркози
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg