EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Саниране по схема 1 сграда:1 фирма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Саниране по схема 1 сграда:1 фирма

mail13:15 | 20.09.2012прегледи 672 коментарикоментари 0


По две нови схеми „Зелена и достъпна градска среда“ и „В подкрепа на следващия програмен период“, както и редица тръжни процедури бизнесът ще може да кандидатства до края на 2013 г. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя определи като главно предизвикателство за следващата година успешното приключване на настоящия програмен период на Оперативна програма „Регионално развитие“. Министър Павлова представи възможностите за участие на строителния бранш в проекти на стойност 2 млрд. лв. от европейските фондове.
Освен инвестициите в пътна инфраструктура, тя открои като приоритетен проект „Подкрепа за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради“. Очаква се ефектът от него да бъде както социален, така и икономически, тъй като е предвидено за обновяването на всяка отделна сграда да кандидатства отделна фирма. Това ще подпомогне в голяма степен малкия строителен бизнес.
Сред важните задачи на министерството е подготовката за следващия програмен период 2014-2020 г. Възложили сме от стратегическа гледна точка изготвянето на Националната концепция за пространствено развитие, паралелно с това правим социално-икономически анализ на потенциала на българските региони. Всички 36 големи града получиха финансиране за разработване на своите интегрирани планове за развитие. На базата на тях можем да имаме добре обмислени проекти в началото на следващия програмен период, чиято реализация да започне още през януари 2014 г. Това е един от основните научени уроци от този програмен период. Не бяхме добре подготвени в началото му, нямахме достатъчно готови проекти, каза министър Павлова.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg