EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Самоотчет на електромерите заради новите цени

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Самоотчет на електромерите заради новите цени

mail15:03 | 29.06.2017прегледи 834 коментарикоментари 0


Предвид очакваното решение на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за нови цени на електроенергията от 1 юли 2017 г. EVN България предоставя на своите клиенти възможност сами да отчетат електромерите си и да предоставят данните на дружеството. Самоотчитането се извършва по желание на клиентите, без да отменя осъществяването на регулярен месечен отчет на електромерите от страна на дружеството.

Както при всяка смяна на цени, информацията за консумацията в следващите фактури ще бъде разделена на два отделни периода – потребление по стари цени до 30 юни 2017 г. включително и потребление по нови цени от 1 юли 2017 г.

"ЧЕЗ Разпределение България" АД започва извънредно отчитане на електромерите на клиентите във връзка с новите цени на електроенергията, които влизат в сила от 1 юли, съобщиха от пресцентъра на дружеството. Графикът на извънредния отчет ще бъде публикуван на сайта на дружеството.

Поради физическата невъзможност всички електромери да бъдат отчетени в един и същи ден, месечните сметки на клиентите ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени. Клиентите имат възможност сами да отчетат показанията на електромерите си на 30 юни 2017 г. Самоотчитането е по желание и не отменя извършването на месечен отчет от страна на дружеството.

Подадените данни за самоотчет през този период се считат за отчетено потребление към 30 юни, включително. Фактурите през месец юли ще съдържат две стойности за използваната електроенергия - по стари и по нови цени.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg