EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Рязко поскъпнаха жилищата във Великобритания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Рязко поскъпнаха жилищата във Великобритания

mail19:57 | 04.06.2009прегледи 483 коментарикоментари 0


apartments1През май цените на жилищата във Великобритания са се покачили с 2,6 процента, отбелязвайки най-рязкото поскъпване от над две години, съобщиха от днес най-голямата ипотечна банка в страната Халифакс банк ъв Скотланд - Ейч Би Оу Ес, цитирана от Асошиейтед прес и БТА. Неочакваното поскъпване е засилило надеждите, че рецесията започва да отслабва.
От Ейч Би Оу Ес са предупредили, че увеличението на цените на месечна основа не означава непременно, че общата тенденция на поевтиняване на недвижимите имоти се е променила. Месечните данни обаче не са особено показателни за трайно изразени тенденции. "В исторически план цените на жилищата не са движели в една и съща посока месец след месец дори и в периоди на значителен икономически спад", коментира Нитеш Пател, икономист от банката.
Данните от изследването на Халифакс са близки до доклада на третата по големина ипотечна компания във Великобритания Нейшънуайд билдинг съсайъти (Nationwide Building Society), която посочи, че цените на жилищата са се увеличили с 1,2 процента през май, отбелязва АП.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 961