EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Руснаци изкупиха апартаменти в Paradise Dune Resort

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Руснаци изкупиха апартаменти в Paradise Dune Resort

mail15:20 | 28.07.2010прегледи 1471 коментарикоментари 0


Paradise Dune Resort,  най-големият ваканционен комплекс, изграден в района на Созопол от началото на кризата, отвори врати. Той се състои от 12 сгради с 363 апартамента, разположени сред близо 20 000 кв.м. зелени площи. Ресторант, магазини, 2 басейна, детски кът, футболно игрище и тенис кортове, както и баскетболна площадка са част от допълнителните съоръжения, които комплексът предлага.
Всички имоти от първата фаза на комплекса са продадени още на зелено, като 98% от тях са закупени от руснаци и граждани на бившите руски републики. Два от големите апартаменти са собственост на наши сънародници.
„Когато стартирахме продажбите преди малко повече от две години, кризата тепърва навлизаше на пазара. Планирахме и проектирахме имоти, които отговарят максимално на изискванията на руските купувачи, което много ни помогна в реализацията.”, признава Мариана Даскалова, търговски директор на GreenLife, компанията-собственик на комплекса, която има вече изградени други пет комплекса от този тип. „Друг много значим фактор се оказа липсата на качествена конкуренция – новостроящи се луксозни апартаменти в близост до морето и уредена инфраструктура са рядкост, въпреки голямото на пръв поглед предлагане.”
Цените, на които са реализирани имотите в първа фаза на Paradise Dune Resort, варират между 850 € и 1950 € за кв.м. според местоположението, гледката и големината на жилището. Тези цени са с едва 12% по-ниски от абсолютния максимум за такъв тип имоти, продавани у нас преди кризата и близки до максималните, възможни в момента.
Едва 14% от собствениците са имали инвестиционни намерения, закупувайки имота. За разлика от пазара на продажби, този на наеми се владее на 90% от българите. Сънародниците ни предпочитат да наемат за период от две седмици до един месец, което им позволява при минимален разход да се възползват от преимуществата на големия затворен комплекс.
До два месеца ще бъде завършена и втората, изграждаща се в момента част от комплекса. Тази фаза се състои от 8 самостоятелни сгради с общо 130 апартамента и 15 самостоятелни къщи. Около 80% от тях вече са намерили своите купувачи.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg