EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Руско училище в Бургас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Руско училище в Бургас

mail16:15 | 27.08.2015прегледи 2884 коментарикоментари 0


По неофициални данни броят руски граждани в област Бургас е 20 хиляди души, между тях има и много деца. Откриването на руско училище в Бургас е изключително необходимо предвид факта, че най-голямата диаспора на руски граждани се намира в този регион.
На 15 септември 2015 отваря врати образователен център „Русская школа“ с подкрепата на посолството на Руската федерация у нас. В него ще се подготвят ученици от I до VI клас, както и деца от предучилищна възраст. Всички предмети ще се преподават на руски език според изискванията на образователната система в Русия. При завършване на образователна степен възпитаниците на образователния център ще получават руски дипломи.
Децата от „Русская школа“ в Бургас ще бъдат обучавани от професионален екип преподаватели с богат педагогически опит, чиито дипломи са издадени в Русия. Директор на учебното заведение е Наталия Сафонова, която е професор по филология и заслужен преподавател на висшата образователна система на Руската федерация. Тя е била заместник-ректор по международната дейност на Тамбовския университет „Г.Р. Державин“.
Училището в Бургас ще предлага възможност за обучения на българи на руски език, както на руски ученици при полагане на държавни изпити след завършване на XI клас.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg