EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Руските продавачи на вестници готови да продават и лекарства

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Руските продавачи на вестници готови да продават и лекарства

mail19:14 | 09.09.2009прегледи 703 коментарикоментари 0


Асоциацията на разпространителите на печатни издания (АРПП) в Русия подкрепя предложението Министерството на промишлеността и търговията продавачите на вестници да могат да продават и аспирин, съобщава РИА Новости, цитирайки официално разпространено изявление на асоциацията.
През юли руското Министерство на промишлеността и търговията направи предложение за допълнение на проектозакона за търговията с лекарствени средства, според което право да продават лекарства без рецепта да имат и търговците на дребно. Целта е да се разшири физическият достъп на населението до лекарствените средства, както и да се развие конкуренцията, коментират от министерството за РИА Новости
Инициативата не е подкрепена от Министерството на здравеопазването като мотивите са, че безконтролното разпространение на лекарства в търговските обекти не е безопасно за потребителите.
Според АРПП предложението на търговското министерство е в интерес на обикновените граждани, които биха имали възможност да се снабдяват с лекарства без рецепта в случаи, когато аптеките са затворени.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg