EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Руската икономика: Между ръст и спад

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Руската икономика: Между ръст и спад

mail15:12 | 21.10.2015прегледи 888 коментарикоментари 0


Спад от 4.3% регистирира руската икономика през третото тримесечие на 2015 година спрямо същия период на 2014 година, предаде РИА Новости, позовавайки се на първите изчисления на руското министерство на икономическото развитие. Според ведомството през септември спадът е възлизал на 3,8%, а за първите девет месеца на годината икономиката също е отбелязала 3,8% спад.

Икономиката на Русия може би се върна по пътя на растеж през септември, като експанзията вероятно ще продължи през следващите месеци, заяви обаче заместник-икономическият министър Алексей Ведев, цитиран от агенция Интерфакс.
 Според него брутният вътрешен продукт на страната е отчел през септември сезонно-коригиран растеж с 0,3% спрямо август.
Пред бюджетната комисия на долната камара на руския парламент Ведев посочи, че икономиката е оформила дъно през юни и юли и би трябвало да отбележи растеж през последното тримесечие на годината.
Засегната сериозно от спада на петролните цени и от наложените от Запада санкции, икономиката на Русия е на път да се свие с до 4% през настоящата година, влизайки в рецесия за пръв път от 2009 година насам. Правителството очаква БВП на страната да нарасне през следващата година, въпреки че това подобрение ще стартира от доста ниска база с оглед на срива по-рано през настоящата година.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg