EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Русия се отказа от Европейската енергийна харта

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия се отказа от Европейската енергийна харта

mail19:17 | 06.08.2009прегледи 453 коментарикоментари 0


SS24017_lРуското правителство реши да подкрепи предложението на енергийното министерство да не подпише европейската Енергийна харта по въпросите на енергийната ефективност и свързаните екологични аспекти, предаде Интерфакс. Премиерът Путин е подписал заповед за изпълнение на решението с дата 30 юли.
Според Международната енергийна харта държавите трябва безпрепятствено да осигуряват транзита на енергоносители. Тя бе одобрена от държавите - членки на Европейския съюз през 1990 година, припомня електронното издание Europe.bg.
Русия подписа Енергийната харта, но до този момент не я беше ратифицирала.
През април Кремъл предложи да се състави нова Харта, чийто проектовариант беше отхвърлен от ЕС, припомня Mediapool. Председателят на ЕК Барозу обяви, че ЕС няма да се откаже от действащата в общността Енергийна харта, независимо от призивите на Москва тя да бъде преразгледана.
Русия не веднаж е заявявала, че Хартата противоречи на нейните интереси, тъй като допуска европейските компании до руските ресурси, но ограничава възможностите за достъп на руските електроенергийни, петролни и газови компании на европейския пазар, допълва агенцията.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905