EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия привлича световни фармацевтични фирми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия привлича световни фармацевтични фирми

mail09:33 | 22.06.2010прегледи 1174 коментарикоментари 0


Световните производители на лекарства планират да влеят над един милиард долара в руско производство като част от опитите си да придобият статут на местни производители и да заобиколят твърдата позиция на правителството за вносните лекарства, предаде Reuters.
Ритмичният растеж на този новъзникващ пазар е ключов за най-предните корпоративни редици на фона на забавянето на продажбите на западните пазари и загубата на патентна защита за много водещи лекарства. От значение за планираните инвестиции е
и перспективата за преференциално отношение от протекционистично настроената Русия.
Русия си е поставила за цел до 2012 година да увеличи дела на местните производители в общите продажби на лекарства в страната до 25 процента, а до 2020 година той да достигне 50 процента спрямо сегашните 20 на сто, отбелязва Reuters..
Придобиването на статут "местен играч" чрез изграждане или купуване на заводи в страната е начин световните компании да получат достъп до очаквания силен растеж в момент, когато правителството планира да ограничи вноса, коментират източници.
Очаква се тази година Русия със своето 140-милионно население да отчете двуцифрен процентен растеж на фармацевтичния си пазар, според анализатори от сектора, срещу прогноза от 4-6 процента за сектора в световен мащаб.
Неотдавна няколко световни компании, сред които Nycomed и Novo Nordisk, обявиха планове да започнат производство в Русия. AstraZeneca и Novartis също обмислят такъв ход, припомня Reuters..

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg