EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия обмисля квоти при експорта на горива

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия обмисля квоти при експорта на горива

mail17:40 | 29.09.2023прегледи 624 коментарикоментари 0


Русия може да въведе квоти при експорта на горива, ако забраната за износ на бензин и дизелово гориво, наложена през миналата седмица, не доведе до понижаване на цените им на руския вътрешен пазар, обяви вицепремиерът Александър Новак, който отговаря за енергийния сектор, цитиран от Ройтерс.

Управляващите в Русия обявиха, че експортната забрана за горивата, обявена на 21 септември, ще остане в сила докато руският пазар на горива "се стабилизира". Анализатори очакват това да стане след няколко седмици, когато приключи събирането на реколтата в Русия, тъй като докато то трае, търсенето на горива в страната се увеличава. 

В изявление на руското правителство, огласено късно снощи, се казва, че на среща с шефове на руски петролни компании Новак е посочил, че забраната за износ на бензин и дизелово гориво първоначално е довела до понижаването на цените им на стоковата борса в страната. 

През последните дни обаче цените на горивата в Русия отново започнаха да се покачват, отбелязва Ройтерс. 

"Повишаването на цените не е приемливо. Ако ситуацията не се промени, ще бъдат въведени строги ограничителни мерки", е заявил вицепремиерът пред шефовете на руски петролни компании.

Той ги е призовал спешно да предприемат мерки, за да бъдат намалени цените на горивата, които се предлагат на бензиностанциите в Русия.

"Понижението на цените на дребно трябва да стане скоро", е посочил Новак. 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158