EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия и Венецуела създават банка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия и Венецуела създават банка

mail21:13 | 23.06.2009прегледи 776 коментарикоментари 0


dollar_army1Русия и Венецуела ще създават обща банка със споразумение, което днес бе подписано след срещата на руския премиер Владимир Путин с венецуелския вицепрезидент Рамон Карисалес, предаде ИТАР-ТАСС. Междуправителственото споразумение за учредяването на обща банка от руска страна бе подписано от заместник-министъра на финансите Дмитрий Панкин, а от венецуелска страна - от заместник-министъра на финансите и икономиката Густаво Ернандес.
Уставният капитал на руско-венецуелската банка ще бъде 4 млрд. долара, посочи Панкин. "Банката се създава на основа вече съществуващата Еврофинанс Моснарбанк", допълни той.
От руска страна учредители са ВТБ и Газпромбанк, които според предварителните планове ще държат 51 на сто от новата банка. Руско-венецуелската банка може да бъде създадена през 2009 г., а централата й ще бъде в Москва, допълни Панкин.
Русия и Венецуела успяха да създадат сериозна основа за по-нататъшното изграждане на икономическите отношения, заяви днес Путин на срещата с Карисалес.
"За съжаление обемът на стокообмена не е много висок. Има обаче добри перспективи, добри започнати проекти през последните години. Това важи и за енергетиката, и за миннодобивната промишленост, както и за други направления, включително във финансовата сфера", посочи Путин."Много ми е приятно, че президентът Чавес, който е наш добър приятел, лично контрола взаимодействието между двете страни", отбеляза руският премиер.




 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg