EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Рекордно търсене на кредити за инвестиции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Рекордно търсене на кредити за инвестиции

mail12:00 | 15.11.2010прегледи 1833 коментарикоментари 1


С над 3 пъти са се увеличили запитванията за бизнес ипотечни кредити с инвестиционна цел през последните 2 месеца (септември – октомври 2010 г.) спрямо същия период на 2009 г., показват данните от кредитния портфейл на небанката „Кредитекс&ХипоКредит”. Това означава, че ако миналата година всяко 1 от 10 запитвания е било за инвестиционен заем, то сега всеки 3 от 10 искания са с тази цел.
Инвестиционни кредити търсят фирми от областта на производство, търговия, услуги (шиене на облекла, покупко-продажба на авточасти, ресторантьорски бизнес и др.). Две основни цели имат предприемачите, които подават искане за инвестиционен кредит. Едните планират да разширят съществуващия си бизнес. Другите желаят да се възползват от икономическата ситуация и да закупят обезценени бизнес активи (производствени бази, търговски помещения, логистични центрове). Делът на исканията за финансиране на ново бизнес начинание е незначителен, допълват от „небанката”.
„Нарасналият интерес към кредити за нови инвестиции показва, че фирмите започват да мислят вече за бъдещото си развитие, а не само за „справяне” с текущото положение, коментира Мария Цукровска, директор „Кредитиране” в небанката „Кредитекс&ХипоКредит”.
От кредитиращото дружество дават пример с инвестиционен кредит, отпуснат преди дни на собственик на ресторант. С финансирането той ще разшири текущия си бизнес и ще увеличи пазарния си дял като наеме, ремонтира и оборудва ново съседно помещение, увеличи капацитета на обекта и привлече допълнително персонал. Финансовият анализ показва, че дори само на база сегашните приходи, кредитът ще може да бъде обслужван спокойно, а дори и при 50% заетост на допълнителните „маси” в заведението, увеличението на печалбата за обекта ще е в пъти по-голямо от вноската по кредита. Предприемачът предлага като обезпечение по кредита личното си жилище, като цялото му семейство го подкрепя и гарантира заема.
Друг пример показва покупка на подценен актив от младо семейство с работещ бизнес и спестени средства през годините. Семейството взима кредит от "Кредитекс&ХипоКредит” и закупува на значително по-ниска от пазарната цена работещ магазин, който от дълги години се отдава под наем. Като самоучастие по кредита клиентите използват спестените си средства. Те сключват 10-годишен договор с текущия наемател на магазина и така придобиват имот на добра цена и си гарантират ежемесечен доход, по-голям от вноската, която ще плащат по кредита
„Кредитекс & ХипоКредит” отпуска кредити от 10 000 до 1 млн. евро, обезпечени с ипотека върху недвижим имот. Над 2/3 от отпуснатите от дружеството кредити са за малкия и средния бизнес. Заемите са дългосрочни, до 25 години, и нямат ограничение в целта. За обезпечение се приемат апартаменти, вили, къщи, офиси, магазини, заведения, складове, цехове, парцели и др. - в цялата страна. Размерът на заема може да бъде до 75-85% от оценката на недвижимите имоти, в зависимост от типа им. Общата цена на кредита (съвкупността от лихви, премии и други разноски) се определя индивидуално, според риска на клиента. Няма скрити такси и комисионни, а печалбата, която бизнесът генерира от свежите пари, е много по-висока от цената на финансирането.

„Кредитекс & ХипоКредит” е небанка (non-bank) и е част от групата компании на „Ти Би Ай Файненшъл Сървисиз” (www.tbif.com). Като начин на работа напълно се различава от небанковите дружества за бързи потребителски заеми. Дейността й е идентична с тази на банковите отдели за бизнес кредитиране.
 


 
Коментари
 
ANA MICHAEL - 04-09-2017 г. 14:15:01

Казвам се г-жа Ана Майкъл, Ц.Е.О от гаранциите за гаранция. Имате ли нужда от спешен заем, за да изплатите дълга си? имате нужда от заем, за да подобрите бизнеса си? имате ли нужда от консолидационен заем? ипотечни или други цели? Бяхте ли отхвърлени от банки и други финансови институции? Не търсете повече, защото сме тук, за да направим всички ваши финансови проблеми нещо от миналото! даваме заеми на фирми, частни лица и надеждни физически лица с нисък и достъпен лихвен процент и шестмесечен гратисен период преди началото на погасяването на месечната вноска по кредита. За повече подробности и информация относно нашите Общи условия, можете да се свържете с нас днес по електронна поща чрез: (anamichaelguarantytrustloans@gmail.com), (ruthjames608@gmail.com) НИЕ ПРЕДЛАГАМЕ СЛЕДНИТЕ ВИДОВЕ ЗАЕМИ; 1) СТУДЕНТНИ ЗАЕМИ 2) ИГРАЧКИ 3) Лични заеми 4) БИЗНЕС КРЕДИТИ 5) КРЕДИТИ НА СОБСТВЕНИЯ ДОГОВОР 6) КОНСОЛИДИРАНИ ЗАЕМИ 7) Автомобилни заеми 8) ЗАЕМИ ЗА ВЕТЕРИНИ Благодаря

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg