EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Разправии между Русия и Беларус за ток и нефт

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Разправии между Русия и Беларус за ток и нефт

mail09:24 | 05.01.2010прегледи 514 коментарикоментари 0


Русия е възстановила доставката на петрол към беларуските рафинерии вчера, съобщи руският вицепремиер Игор Сечин, цитиран от Reuters. Сечин добави, че Москва продължава и транзитните доставки за европейските потребители.Вчера се появиха информации, че Русия е спряла доставките на петрол за беларуските рафинерии, след като двете страни не успяха да се споразумеят по условията за 2010 година, припомня агенцията. Говорителят на Белнефтехим обаче посочи, че рафинериите работят нормално.
Но Беларус обмисля възможността да спре транзита на руска електроенергия през своята територия за Калининградска област, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на комюнике на оперативно-диспечерското управление, част от държавното енергийно обединение Беленерго.
В съобщението е посочено, че досега руските енергийни компании ФСК ЕС и ИНТЕР РАО не са съгласували с беларуската страна условията за транзита на електроенергия през територията на Беларус до потребителите в Калининградска област и за
търговски доставки в балтийските страни.
Беларуското министерство на енергетиката посочи, че се очаква преговорите за условията на транзита да продължат след 20 януари. Калининградска област не е получавала предупреждение за възможно прекратяване на транзита на електроенергия, заяви Северозападното оперативно-диспечерско управление, цитирано от ИТАР-ТАСС. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg