EUR 1.9558
USD 1.7973
CHF 1.9740
GBP 2.2988
CNY 2.4807
you tube
mobile version

Развиващите се държави смъкват митата с 20%

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Развиващите се държави смъкват митата с 20%

mail15:10 | 02.12.2009прегледи 435 коментарикоментари 0


С 20% ще намалят митата на някои стоки в около 20 развиващи се държави, предаде  Асошиейтед прес. Това е част от споразумение, което цели да стимулира търговията в развиващия се свят. В него участват Бразилия, Индия и още 20 държави, като Китай не се включва.
Споразумението позволява на всяка държава да не прилага намаление на митата за 30% от внасяните стоки, което означава, че приблизително една трета от местните стоки няма да срещат конкуренцията на нови чуждестранни продукти, след като
споразумението влезе в сила. Няма определен краен срок за въвеждането на
ограниченията на митата. Освен това не е изготвена и оценка каква икономическата стойност ще създаде споразумението чрез нови търговски потоци.
 Преговорите се провеждат под надзора на ООН и са отделни от цикъла Доха за либерализиране на световната търговия, в който участват страните членки на Световната търговска организация (СТО). Според ООН споразумението ще стимулира търговията между развиващите се държави. Така те ще могат да намалят митата за някои стоки, които си разменят, запазвайки по-високи мита върху вноса на стоки от държави извън споразумението.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg