EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пътят Монтана-София модернизиран

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пътят Монтана-София модернизиран

mail18:15 | 02.09.2019прегледи 728 коментарикоментари 0


Приключват ремонтните работи по пътя между Монтана и София през старопланинския проход "Петрохан". Така по най-краткия път между Видинска и Монтанска област със София вече ще се пътува по напълно обновено шосе, съобщиха от Областната управа в Монтана.
Напълно е завършена работата по лот 3, който включва 21 километра от върха на прохода до село Бучин проход. Другият лот от селото до град Костинброд също е пред завършване и шосето вече е асфалтирано. Двата участъка с обща дължина 43 километра се ремонтират със средства от Оперативна програма "Региони в растеж" на ЕС и със съфинансиране от бюджета на България. През 2015 година по програма "Транзитни пътища" беше ремонтиран участъка в област Монтана от Берковица до върха на прохода, припомниха от областната управа в Монтана.
Пътят София-Петрохан-Монтана-Лом е изграден през 1970 година и е най-пряката връзка на Видин, Монтана, Лом, Берковица, Вършец и други селища със столицата. Шосето преминава през билото на Стара планина на 1700 метра височина. До скоро пътят беше в лошо състояние и с множество дупки, но вече е напълно обновен. Трасето е подобрено, направено е отводняване, положена е нова асфалтова настилка, подновена е хоризонталната маркировка, поставени са нови мантинели и пътни знаци обявиха от областната управа в Монтана


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg