EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Производители заявяват повече акцизни бандероли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Производители заявяват повече акцизни бандероли

mail14:46 | 28.06.2010прегледи 864 коментарикоментари 0


Вече има чувствително завишаване на заявените акцизни бандероли, които купуват съответните производители, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по време на кръгла маса на тема „Икономическата криза – законодателството в подкрепа на бизнеса”. Цветанов посочи, че има чувствително увеличение на исканията за бандерол в отговор на констатация на Божидар Данев, че в курортите по морето са спрели доставките на алкохол, защото искат алкохол с бандерол.
„Акцизите са сериозен проблем в държавата. Специално за производителите на алкохол това, което се натъкнахме в последните месеци просто беше изключително тревожно за тенденциите и част от огромните производителите те всъщност правят легален продукт, но остава голям процентът и делът на това, което се нарича сив сектор. От там вече идва ощетяването към бюджета, но донякъде оправданията в тях са, че те винаги са чувствали липсата на системен подход”, посочи Цветанов. „Тук е моментът също да кажем, че ние винаги разчитаме на всеки един сигнал, който постъпва за схеми, които реализират и малки и големи производители”, каза още той, цитиран от Фокус. По думите му е необходимо да бъде засилен контролът по ДДС, но в такава степен, че да не пречи на изрядните фирми, които нямат никаква вина за тези злоупотреби. Той посочи, че един от сериозните проблеми в криминогенния фактор това са ДДС схемите, които нанасят големи щети на бюджета.
Друг проблем според Цветанов представлява контрабандата, която се осъществява и за цигари и за алкохол и нанася голяма щета на бюджета. Министър Цветанов даде пример с Румъния, която предприе законодателни мерки, по думите му, доста драстични за гарантиране и ограничаване на тази контрабанда. Той посочи, че страната ни се е развивала интензивно в строителството и голям процент от трудовата заетост също е в строителството. По думите му стагнацията и икономическата криза повлия и на тези българи, които бяха ангажирани точно в строителството, които също са се върнали в България. „В момента това, което се стреми правителството и което е част от усилията на министър-председателя е за стартирането на знакови инфраструктурни проекти. Това са пари от европейските фондове за инфраструктура – пътища, където могат да бъдат ангажирани хората, може да се развие инфраструктура, която да доведе до развитието на туризъм, земеделие”, заяви Цветанов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161