EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Продуктите в "източния" ЕС с по-ниско качество

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Продуктите в "източния" ЕС с по-ниско качество

mail06:55 | 09.02.2017прегледи 1551 коментарикоментари 0


Правителството на Чехия иска да се сложи края на практиката едни и същи продукти, продавани под една и съща марка в ЕС, все още да имат по-ниско качество в източните страни, членки на съюза, съобщава пише Prague Daily Monitor.
Например опаковката на кафето марка „Якобс Монарх“ изглежда еднакво в Германия и в Чехия, но при германската версия продуктът съдържа с една трета повече кофеин. Продуктите на Coca-Cola и кафето под марката   има една и съща опаковка в целия ЕС, но при тази, която се продава в Чехия, Словакия, Украйна има допълнително пояснение, че продуктът съдържа на половина по-малко от пикантния салам, отколкото тези, които се продават в Германия или Франция.

Подобни практики са постоянно критикувани от Чешката земеделска камара, но властите на страната не могат да направят нищо по въпроса, защото това зависи от изменянето на европейското законодателство.
Министерството на земеделието на Чехия иска да се изготви мащабно проучване за качеството на храните в източните части на ЕС с тези от Германия и Австрия. „Проучването е необходимо, за да се обяви, че проблемът е наистина действителен“, сочи министърът на земеделието Мариан Юречка. Той обеща, че ще засили усилията си да се създаде директива на ЕС, който да накара производителите да продават продукти с еднакъв състав по всички страни от ЕС.


Тагове: продукти, ЕС
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg