EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Проблеми на българската компания "Брикел" в Сърбия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проблеми на българската компания "Брикел" в Сърбия

mail13:03 | 03.09.2009прегледи 1204 коментарикоментари 0


Българската компания  "Брикел", собственик на "Траял", има срок  до края на септември  да изпълни  задълженията си по договора за покупка  и  едва след изтичането на  този срок  ще се знае каква е бъдещата съдба  на  гиганта от Крушевац, съобщава днес  белградският вестник  "Вечерне новости".
Критиките към  новия собственик на производствения комплекс в Крушевац  се отнасят най-много  за нивото на инвестициите в "Траял", посочва изданието.   От синдикатите
твърдят, че вместо 17 милиона евро  са били вложени  едва два милиона.
Преди три години българската "Брикел" се задължи през първите  пет години да вложи  25 милиона евро в " Траял", в който работят 2 400 работници, пише в. "Вечерне новости".
Според информации от Агенцията за приватизация  след изтичането на срока ще заседава експертна комисия, но съществуват големи шансове  да не се стигне до разтрогване на договора  и това е последната мярка, пише сръбският вестник.
Изданието отбелязва,  че в случая с "Траял" новите собственици сътрудничат с Агенцията за приватизация.  Предложенията на новите собственици на " Траял" за отлагане на инвестициите, промяна в структурата на вложенията  и за одобрение за  продажба на  20 на сто от имуществото не са приемливи, посочват в  сръбската Агенция за приватизация.
"Вечерне новости" отбелязва, че  в преговорите с българската "Брикел"  интензивно участва  министерството на икономиката и е рано да се прогнозира какъв ще бъде изходът.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg