EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Порт Бургас: Пункт на НАП за рискови стоки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Порт Бургас: Пункт на НАП за рискови стоки

mail09:30 | 04.08.2014прегледи 716 коментарикоментари 0


НАП разкри пункт за фискален контрол на рискови стоки в пристанището в Бургас. Това съобщиха от приходната агенция в града. Прекият ефект от дейността на новия пункт се очаква още в края на годината да надхвърли 5 милиона лева. Целта на тази нова зона на контрол ще бъде 24-часово наблюдение и проверка на контейнерния трафик през най-голямото ни черноморско пристанище от и за страните членки на Европейския съюз, като същевременно ще се наблюдават и останалите рискови стоки, с които се оперира в порта. Фискалните агенти ще извършват документен и визуален контрол на всяка контейнерна пратка. Сигурността на проверяваните стоки ще се гарантира чрез специална пломба с инициалите на приходното ведомство с индивидуален, тройно защитен номер. Органите по приходите ще изискват всеки получател да декларира точно място на получаване на стоката с цел осъществяване на ефективен и непосредствен контрол върху декларираните и реално доставени количества. През последните две години през контейнерния терминал на пристанището са преминали над 3 милиона тона товари.

Идеята на този тип фискален контрол е чрез преки и превантивни действия да се минимизират данъчните рискове при търговия с рискови стоки, най-вече риба, месо, цитрусови плодове
и захар. В периода на активен износ на зърнена реколта Националната агенция за приходите затяга и контрола по отношение режима на движение на камиони, железопътни композиции и кораби, превозващи зърно. Внимателно се наблюдава за предотвратяване на опити празни камиони да напускат територията на страната, а впоследствие да се декларира, че с тях е изнесена различна продукция и да се иска възстановяване на ДДС. Вече са разкрити и пресечени на д 100 подобни случая.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905