EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

През септември пробно преброяване на населението

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

През септември пробно преброяване на населението

mail10:38 | 04.02.2010прегледи 1781 коментарикоментари 2


257 изследвания ще направи Националният статистически институт (НСИ) през т. г. според утвърдената от правителството Национална статистическа програма за 2010 г. Резултатите от тях ще осигурят подробна информация за явленията и процесите в демографската и социалната област, макриокономиката, бизнеса, селското стопанство, околната среда и др.
През септември ще стартира пробно Преброяване на населението и жилищния фонд в страната, което ще обхване 0,5% от гражданите или около 35 хил. души. В програмата са посочени и задачите, които трябва да се предприемат за подготовка на преброяването на населението и жилищния фонд през 2011 г. Изследването ще осигури подробна информация за явленията и процесите в демографията и социалната област, бизнеса. През март ще бъде проведено и преброяване на земеделските стопанства в Република България.
За първи път през тази година ще бъде направено пилотно изследване за потреблението на енергия от домакинствата, използването на електронната търговия от бизнеса и др. Друга важна информация, която НСИ ще събира, е за физическото възпитание и спорта.
Във връзка с оптимизирането на разходите и намаляване на натовареността на респондентите са направени промени в периодичността на някои изследвания, организацията и сроковете за събиране на данни.
Приоритетите в работата на НСИ и другите органи на статистиката през годината са:

- подготовка за Преброяване на населението и жилищния фонд 2011 и провеждане на пробното преброяване през септември 2010 г.

- провеждане на Преброяване на земеделските стопанства през 2010 г.

- промяна на методологията с цел предоставяне на тримесечна статистическа информация за развитието на икономиката общо и по отделни сектори;

- разширяване на обхвата на произвежданата регионалната статистическа информация с цел подпомагане, кандидатстването, изпълнението и отчитането на резултатите от усвояване на европейските фондове;

- въвеждане на он-лайн подаване на месечната и тримесечна статистическа информация от бизнеса с цел намаляване на натоварването, оптимизирането на разходите и съкращаване на времето за производство на статистическа информация;

- оптимизиране на разходите за производство и разпространение на статистическа информация с цел изпълнение на задачите от Националната статистическа програма 2010 г. в рамките на редуцираните бюджети на НСИ и другите органи на статистиката.


 


 
Коментари
 
златка - 21-01-2011 г. 15:03:15

kak da namerim blankata za prebroqvane na naselenieto za da mojem da se prebroim po internet

mariana - 09-02-2011 г. 19:45:25

i az tova pitam i iskam da znam !nikade nqma informaciq kade da vleze6 i kakvoda napravi6!

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg