EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Предстоящи събития & времето

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Предстоящи събития & времето

mail09:40 | 25.05.2015прегледи 1623 коментарикоментари 0


Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин ще посети днес Дома за стари хора в село Попица, община Бяла Слатина, по повод на навършването на 10 години от откриването на институцията.
Тържеството, открито и за медиите, е от 13.00 часа.
* * *
Министърът на здравеопазването Петър Москов ще посети днес Комплексния онкологичен център в Пловдив.
Срещата му с екипа на болницата ще бъде от 12.30 часа.
* * *
Пещерата "Венеца" край видинското село Орешец ще бъде открита за първи път за посетители от министъра на туризма Николина Ангелкова от 11.30 ч. днес.
По-късно през деня министър Ангелкова ще бъде и в град Кула, където ще разгледа крепостта "Кастра Мартис".
* * *
Заместник-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков ще открие от 11.00 ч. днес обновените Отделение по инфекциозни болести и Акушеро-генекологично отделение в Многопрофилната болница за активно лечение "Д-р Стамен Илиев" в Монтана.
* * *
Президентът на КНСБ Пламен Димитров ще участва днес в дискусионен форум в Плевен, посветен на проблемите на пазара на труда. Събитието е част от програмата на националното честване на 25-годишнината от учредяването на КНСБ и ще започне от 10.30 ч. в хотелския комплекс "Ростов".
В дискусията са поканени да участват областният управител и представители на областни дирекции и регионални структури, кметовете на 11-те общини от района, ръководителите на бюрата по труда, на работодателските организации, синдикалисти.
* * *
С галаконцерт в залата на Драматичния театър "Стефан Киров" в Сливен от 18.00 ч. днес ще бъде закрит Международният детски фолклорен танцов фестивал "Приятелство без граници", в чието деветнайсетото издание участваха детски танцови формации от тринайсет държави и осем състава от града-домакин.
* * *
Въздушната маса над страната днес ще бъде силно неустойчива. Слънчеви часове ще има преди обяд, главно над Централна и Източна България. Над западните райони още от сутринта, а над останалата част от страната около и след пладне ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще паднат краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, придружени от гръмотевици. Очакват се и градушки.
Максималните температури ще бъдат от 22-23 градуса в западните райони до 30 градуса на места в Източна България.
Над планините слънчеви часове ще има преди обяд. Около и след пладне ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще паднат валежи, придружени от гръмотевични бури. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 17 градуса, на 2000 м - около 10 градуса.
Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но вероятността за валеж е много малка. Максималните температури на въздуха ще бъдат 20-23 градуса. Температурата на морската вода е 19-21 градуса, а вълнението на морето ще е 2 бала. /НИМХ-БАН/ 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg