EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:22 | 13.11.2014прегледи 1000 коментарикоментари 0


„Брюксел ни връща 800 милиона лева за екология“ в петък, твърди вестник "Преса". Парите по Оперативна програма „Околна среда“ бяха спрени в края на миналата година заради нарушения при обществени поръчки. Строителството на ВиК и пречиствателни станции продължи със средства от бюджета и сега те трябва да бъдат върнати, пояснява изданието.

„Спасяват влогове и до 250 хиляди лева“, пише "Стандарт" във водещия си материал.

Защитени ще бъдат „някои специални спестявания“, като средства от продажба на имоти за жилищни нужди, уточнява вестник "Сега". Когато банка закъса, Фондът за гарантиране на влоговете ще трябва да изплаща защитените влогове най-късно след седем работни дни. Изданието окачествява предложението на Финансовото министерство като „изненада“, която ще защити „значително по-добре интересите на спестителите“.

"Капитал дейли" акцентира върху оставката на заместник-председателя на Комисията за финансов надзор Николай Попов, която бе приета от парламента вчера. Попов посочи като мотив лични причини. Вестникът обаче обяснява оттеглянето му с конфликт с председателя на КФН Стоян Мавродиев. "Капитал дейли" отбелязва също, че единствено депутатът Георги Кадиев е поискал изслушване на Попов и Мавродиев в парламента, преди окончателното освобождаване на заместник-председателя на надзорния орган.

Според ДКЕВР няма основания за поскъпване на газа, твърди "Монитор". Вестникът цитира коментар на комисаря Димитър Димитров, че исканото от „Булгаргаз“ увеличение на цената с малко над 2 процента се дължи основно на недовзет приход, който е изчислен по спорна методика.

„Токът наду цените“, отбелязва вестник "Земя" по повод съобщението на Националния статистически институт за инфлация от 0,9 на сто през октомври. Месечният ръст се дължи основно на поскъпването на еленергията. Трайно настанилата се дефлация намалява своя темп до 0,4 процента на година основа, сочи вестникът.

Криминални новини са начело на броевете на вестниците "Новинар" и "Монитор".

„Пребиха съпругата на шефа на Българския червен кръст, за да й отмъкнат колата“, съобщава "Новинар".

„Спипаха сто дилъри покрай столични школа при акция на прокуратурата и СДВР“, пише "Монитор".

Водещата новина в "Труд" е, че „ГЕРБ пише закон за клеветата в медиите“. За да не бъде обвинен в желание за цензура, заместник-председателят на парламентарната група Красимир Велчев е готов да инициира преговори с двата издателски съюза, така че печатните медии да се саморегулират.

"24 часа" също пише за управленските намерения на ГЕРБ с цитат от вицепремиера Томислав Дончев: Ако трябва и по корем ще се влачим, но ще направим магистрала „Хемус“ до края на мандата“.

„ГЕРБ връща обратно старите си кадри“, пише "Труд", отбелязвайки вчерашните смени на ръководствата на БДЖ, спортния тотализатор, държавния резерв и на дирекцията от земеделското министерство за развитие на селските райони, която ще управлява съответната европейска програма.

Темата е основна и за "Дума". „Левият“ вестник отделя най-голямо внимание на вчерашния протест на млекопроизводителите от Ямболско срещу ниските изкупни цени, като помества на първа страница снимка с протестното изливане на продукцията им на пътя край село Окоп./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg