EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:43 | 10.10.2014прегледи 1293 коментарикоментари 0


Преса информира, че българи имат депозирани в щвейцарски банки 400 милиона лева в различна валута, което е 1 % от депозитите у нас. Вестникът отбелязва 20 години от гибелта на 21 работници в ТЕЦ "Марица-изток 3" при производствена авария, в деня, в който президентът Желев назначи служебното правителство на Ренета Инджова. Както при всички подобни трагедии, все още няма наказани.

Водещите заглавия на Стандарт и Труд са за огромния брой невалидни бюлетини.

Интерпретацията на Труд е, че гласоподавателите, подали невалидните бюлетини, са всъщност шеста сила в парламента и са повече от гласувалите за "България без цензура", "Атака" и АБВ.

Още за партийния живот у нас - "Реформаторите не изключват варианта Бойко Борисов да е следващият премиер, според 24 часа.

В интервю за Стандарт Гроздан Караджов от Реформаторския блок заявява, че коалиция с ГЕРБ е 90 % възможна. Часовият вестник пише и за поканата на президента към лидерите на парламентарно представените партии на 15-ти октомври, за да решат дали на 22 или на 29 да се свика следващото Народно събрание.

Много от днешните издания цитират прогноза на "Дойче банк", според която след година доларът ще поскъпне и у нас ще е с цена 1 лев и 90 стотинки.

"Всяко второ дете е бито от родителите си", съобщава Телеграф, като цитира проучване на Съюза на българските учители. В повечето случаи заради ниски оценки в училище.

Монитор също излиза с водещо заглавие, посветено на ситуацията в училищата ни, но базирано на намерения на просветното министерство за подобряване състава на преподавателите. Идеята е да се полага психотест и да се доказва чисто съдебно минало.

Борис Асьов от БАН предупреждава в интервю за Телеграф, че има опасни книги за гъбари и че у нас често се консумират гъби, които нарушават целостта и структурата на мускулите.

Темата има продължение в Новинар, където се посочва, че за седмица има седми случай на отровен с гъба мухоморка, изходът обаче бил фатален за 60-годишен мъж. Той е втора жертва на гъбата за последните две седмици. В интервю за вестника американския професор по биоинженерство Джералд Полак подчертава, че минералните води у нас съставляват 40 на сто от запасите на Европа.

От Монитор научаваме, че ако сме потребители повече от 12 лева за кубик топла вода, значи съседите ни крадат и ВиК инсталацията в блока е остаряла.

Водещото заглавие на Сега - "Прокуратурата иска специални арести за нелегалните емигранти". Вестникът подчертава и че държавата закъснява сериозно за приемане на бюджета за следващата година.

Капитал дейли информира, че пазарът на бързите кредити се преразпределя.

Земя съобщава, че Изтокът е надминал Запада, вече има нова група от седем най-развити в света индустриални държави.

Дума предупреждава, че служебният министър на транспорта Николина Ангелкова напомня на правителството на ГЕРБ с промени на местоработата на служители от ведомството си. Тя е решила да премести от София във Варна отдела за разследване на морски произшествия./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg