EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail09:13 | 01.10.2014прегледи 918 коментарикоментари 0


Първите страници в днешните вестници са заети от двама души - Кристиано Роналдо и Цветан Василев. Звездата на "Реал" Мадрид е сниман малко след пристигането на отбора на летище София за днешния мач от Шампионската лига срещу "Лудогорец".

Собственикът на Корпоративна търговска банка е в челните материали на МОНИТОР, ПРЕСА и НОВИНАР заради разкритието, че е разследван за пране на пари в Лихтенщайн. "Става дума за средства от КТБ или от оръжейния му бизнес", предполагат източниците на ТРУД. КАПИТАЛ DAILY отбелязва, че Василев е разследван и от прокуратурата в Цюрих.

Според съда "клиентите на КТБ не могат да съдят БНБ за затварянето й", съобщава вестник СЕГА. Състав на Върховния административен съд е отхвърлил като недопустима жалбата на клиент срещу решението за особен надзор, ограничаващо платежните услуги на Корпоративна търговска. Съдиите се мотивирали, че жалбоподателят не е адресат на решението на централната банка и няма пряк и личен интерес да го оспорва по съдебен ред. Вложителите в КТБ вече трети месец нямат достъп до парите си, припомня вестникът.

Печалбите на банките достигнаха 556 милиона лева в края на август, въпреки кризата с КТБ, отбелязва ТРУД. За сравнение през същия месец на 2013 година трезорите са били на плюс с 432 милиона, сочи изданието.

"Народът на бунт срещу скъпия ток", обявява вестник ЗЕМЯ, който, заедно с вестник ДУМА, отразява във водещата си публикация вчерашната демонстрация пред сградата на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Темата отразява и СТАНДАРТ в материал под заглавие "Токът осъмна без нови цени". "Очакваният скок до 10 процента на цената не бе обявен вчера. След пет часа заседание Държавната комисия обяви, че все още няма окончателно решение", съобщава вестникът. Според 24 ЧАСА токът може да поскъпне и с по-малко от обявеното средно увеличение от 9,79 на сто.

"НЕК пак бави" плащания за топлофикации, съобщава вестник ПРЕСА. Въпреки ангажимент, поет преди седмица пред синдикатите и правителството, компанията не е превела близо 7 милиона лева, дължими на топлофикациите в Перник и Сливен в срок до 30 септември, пояснява изданието.

МОНИТОР твърди, че предложението на служебното правителство за въвеждане на пенсионна възраст в силовите министерства от 2015 е предизвикало "истерия" сред техни служители. "Военни и полицаи масово се стягат да излязат в пенсия до края на годината", пише вестникът, като се позовава на столичен пенсионен консултант./БНР


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg