EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Преглед на печата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Преглед на печата

mail08:45 | 18.11.2013прегледи 974 коментарикоментари 0


Част от всекидневниците се фокусират върху масовите прояви през вчерашния ден, като илюстрират със снимки шествието срещу ксенофобията под надслов "Внимание, фашизъм!" в София и шествието на националисти в Перник срещу настаняването на бежанци в района.

Капитал Daily предупреждава, че най-голямата поръчка в страната стартира на тъмно и допълва, че от проектната компания "Южен поток-България" не са съобщили нито колко, нито кои фирми са подали писма за намерение до крайния срок - 15-и ноември. Според източници на вестника седем са консорциумите, водени от руски, германски, австрийски и турски фирми, като най-често споменаваната е руската "Стройтрансгаз".

Под наслов "Изненада във Фонд "Земеделие" на първа страница Труд публикува заглавието "Директор напусна три дни след назначението”.

Престъпността в центъра се вдигна двойно, пише в 24 часа. Изданието се позовава на интерактивна карта на престъпността в София, от която е видно, че най-опасни са улиците между булевардите "Мария Луиза" и "Христо Ботев".

Всекидневникът публикува и снимката на Петко Митевски - бивш банков касиер, който задигнал 21 милиона лева между 2008-а и 2010-а година. Сега Митевски е под домашен арест.

Темата за здравеопазването е водеща за вестник Сега. Според Варненския медицински университет ефектът от здравната реформа от края на 90-те години е основно в прехвърляне на разходите за здравеопазване от държавата към пациентите, без да се подобрят съществено достъпът до медицинско обслужване и качеството. В същото време здравното министерство иска нови източници за финансиране, но без конкретни предложения за ефективното им харчене, пише Сега.

Монитор се позовава на контрольор от градския транспорт в столицата и разказва как от началото на годината от автобусите са свалени 100 хиляди гратисчии, но за сметка на това 45 контрольори са били бити от нередовни и агресивни пътници.

Дума и Земя публикуват информация за намерението на кабинета да даде на 1 милион българи с пенсии до 251 лева по 50 лева коледна добавка. Парите ще се дават с декемврийските пенсии.

Увеличава се порционът на българския войник, пише Преса. От следващата година възрастта за служене се вдига от 45 на 50 години, уточнява изданието.

Столичани бягат към Банкя и Божурище, съобщава Новинар. Изданието се позовава на брокери, че цените на имотите в околните села са достигнали 150 хиляди евро.

Една част от всекидневниците посвещават водещите си материали на избора на епархийските настоятели за нов митрополит на Варна. "Бунт срещу владици е челното заглавие на Стандарт. Всекидневникът допълва, че Варна не иска игумена на Бачковския манастир Борис и епископ Игнатий. Всекидневниците отбелязват, че недоволство назрява и в Неврокопската епархия, където духовенството ще трябва да избира наследник на Дядо Натанаил, заради чиято кончина в епархията от днес има тридневен траур./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg