EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Поглед от високо: ПСОВ в Поморие

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Поглед от високо: ПСОВ в Поморие

mail12:06 | 19.06.2015прегледи 1380 коментарикоментари 0


zoom_sssОт 6 м височина премиерът - Бойко Борисов, разгледа Пречиствателната станция за отпадъчни води в град Поморие, по време на официалната церемония за нейното откриване. Новата ПСОВ е напълно автоматизирана, облекчена от експлоатационна гледна точка и отговаря на всички европейски изисквания. Тя може да обслужва 56 626 еквивалент жители, от град Поморие и кв. „Сарафово”, град Бургас, до крайния експлоатационен период – 2042 г.
Реконструкцията и модернизацията на ПСОВ – Поморие включва: механично, биологично и третично пречистване на отпадъчните води; стабилизиране и обезводняване на утайките. Пречистените отпадъчни води се изливат на една морска миля в Черно море. Предимствата на обекта са: наличие на гъвкава технология, съобразно нуждите на сезонното натоварване; постигнато отстраняване на биогенни елементи - азот и фосфор, за да бъде защитено биоразнообразието в морската акватория; обеззаразяване на пречистените отпадъчни води по време на туристическия сезон; биофилтърна инсталация за третиране на въздуха, преди изпускането му в атмосферата.
Обектът бе изпълнен само за една година. Изпълнител на обекта е ДЗЗД „ПОМОРИЕ ЕКО“, обединяващо „ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ“ АД И „ХИДРОРЕМОНТ – ИГ“ на стойност 32 856 049 лв. с вкл. ДДС.
Проект „Реконструкция и модернизация на пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) – Поморие и реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежа на гр. Поморие” е финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013г.“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд и държавния бюджет на Република България.
В района на Черноморското крайбрежие има реализирани 50 проекта, свързани с изграждане на екологичната инфраструктура, на обща стойност 713 милиона лева.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165