EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пловдив: 20 лв. All Inclusive край басейна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пловдив: 20 лв. All Inclusive край басейна

mail10:10 | 24.06.2011прегледи 2942 коментарикоментари 0


Със старта на астрономическото лято басейните стават атрактивно и предпочитано място за разхлада в жегите, пише в. "Марица". Тъй като ваканцията за малките вече е в разгара си, плувните комплекси се надпреварват да предлагат безплатни оферти за малчуганите. В аквапарка на „Санкт Петербург" децата до 5 години влизат без билет. Без да плащат вход, се къпят и дребосъците до 1.10 метра в акваленда в „Тракия". В „Нептун" децата до 12 години се таксуват само 3 лева. Децата до 12 в открития басейн на „Тримонциум" плащат половин цена, а освен това за тях има организирани курсове по плуване сутрин и вечер. 12 урока излизат 110 лева и могат да се вземат в рамките на 40 дни. Курсове за начинаещи и напреднали има и в „Нептун". Най-малките трябва да са снабдени с пояс или ръкавели.
С особено атрактивна оферта тръгва това лято откритият басейн на „Тримонциум". Срещу 20 лева всеки посетител се сдобива с ваучер за All Inclusive и може да стои колкото дълго иска. Освен че може да се къпе цял ден, той ползва безплатно чадър и шезлонг и хапва от всички вкусотии на бара. Без пари са бирата, коктейлите, кафето, чаят, сандвичите и сладкишите. Офертата е валидна от 8 до 20 часа. С лятна градина, пет плувни басейна, включително малък олимпийски, свързан с водни каскади и ефекти, с водопади и шадравани примамва пловдивчани в жегата аквапаркът. Входът от понеделник до четвъртък е 4 лева, а в петък и през уикенда - с левче отгоре. За децата до 12 години билетчето е 3 лева. За шезлонг се плащат 2. Клиентите могат да се подкрепят с разхлаждащи питиета от водния бар и четири открити коктейл-бара.
Входът в комплекс „Нептун" варира в зависимост от часовете. От 8 до 9 сутринта е 3 лева, от 9 до 10.30 е четири, а след 10.30 се покачва на 5. Цените падат на 4 лева до 19 часа и на 3 лева - до 21 часа. И тук за шезлонг се плащат 2 лева, а децата до 12 години трябва да са задължително с придружител. При тях цената е фиксирана, независимо от това колко е часът - 3 лева. По-евтино излиза, ако се снабдите с карта, тъй като за 10 влизания плащате 33 лева и ползвате който си искате от трите басейна за колкото ви е приятно.
Един от най-атрактивните за децата басейни е аквалендът, който работи от 9 до 19.30 часа. Цената от понеделник до петък е 8 лева, а през уикенда скача на 10. Децата под 1.10 м. влизат безплатно, но могат да ползват само детските басейни. Хлапетата под 1.40 м. не могат да се спускат по екстремните пързалки. Шезлонгите и чадърите са безплатни.
Истинска прохлада може да намерите в комплекс „9 километър", който е отворен сутрин от 10 до 3 след полунощ. Двата детски басейна и площадка за игра са привлекателни за семейства с малчугани. През седмицата възрастните плащат вход 3 лева, а децата до 14 години - 2. През уикенда цената за големите става 5, а за децата - 3 лева. От 18 до 20 часа входът е 2 лева, а след това дамите влизат безплатно.
Басейните на хотелите SPS и „Русалка", на „Райски кът" на околовръстното за Катуница, на „Рачич" край Войводиново и „Екзотик" край Марково също са отворени за летния сезон. От 9 до 20 часа работят откритите басейни на Военномедицинска академия, „Хисар" и „Аугуста" в Хисар.
Очаквам този сезон в Пловдивска област броят на басейните да стигне 50, а само в града станаха 12, съобщи шефът на Водноспасителната служба към БЧК Халил Алиев.
В близките дни започва мащабна проверка на всяко от водните съоръжения. Специална комисия, в която влизат представители на БЧК, Гражданска защита, РИОКОЗ, полицията и Центъра за спешна медицинска помощ, ще обходи навсякъде. Ще се следи качеството на водата, оборудването на спасителния пост и на медицинския кабинет, както и квалификацията на спасителя. Подобни внезапни проверки ще има през целия сезон. Ако бъдат пипнати в крачка, собствениците на басейните ще отнесат солени глоби от областния управител Иван Тотев, който оглавява комисията. От Водноспасителната служба напомнят, че деца под 12 г. не бива да се допускат до водните площи. През последните пет години инциденти в басейни не е имало, но в неохраняемите обекти през миналата година се удавиха четирима души, сред които едно дете. В същото време специалистите на БЧК са спасили над 60 души от удавяне, сочат данните за миналата година. Само през тази година в Пловдив са обучени стотина нови спасители, а в момента в БЧК набират кандидати за нов курс.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg