EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Плевнелиев: Еврофондовете - шанс за регионите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плевнелиев: Еврофондовете - шанс за регионите

mail21:30 | 13.09.2010прегледи 768 коментарикоментари 0


Еврофондовете могат да бъдат успешно усвоявани от общини, които имат дългосрочен устойчив план за развитие, могат да проведат честно състезание с мотивирани строители и да подготвят качествени проекти, адресирани към индустрия, визия и нещо
значимо за региона. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Росен Плевнелиев в курортната местност "Свети Константин" край Пещера.
По оперативна програма "Регионално развитие" към момента тръгват много проекти и това са точно тези, които бяха спрени през февруари 2008 година, ние сега ударно всеки втори ден правим първи копки, посочи още той.
Според министъра честните процедури са довели до икономии, които от своя страна са позволили на нови пътни отсечки да се реализират. Основните шансове за регионите са в еврофондовете, в тяхното правилно програмиране, каза Плевнелиев.
Министърът на регионалното развитие и благоустройство посети курортната местност "Свети Константин" за първата копка на проект за ремонт на водопроводна мрежа и асфалтиране на пътища на стойност 1,6 млн. лева. На откриването на обекта присъстваха вицепремиерът Цветан Цветанов, областният управител на Пазарджик д-р Дончо Баксанов и кметът на община Пещера Стелиян Варсанов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg