EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Платформа за екоземеделие, Siemens +ТЕЦ „София – Изток”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Платформа за екоземеделие, Siemens +ТЕЦ „София – Изток”

mail12:32 | 13.10.2016прегледи 2004 коментарикоментари 0


„Грийнпийс“- България представи  онлайн платформата за екологично земеделие bg.farmers2farmers.org. С нея организацията цели да улесни споделянето на екологични земеделски практики и общуването между фермери с отговорно отношение към опазването на околната среда. Платформата е международна и ще позволи на земеделски производители от цялата страна и Европа да общуват помежду си, да обменят добри практики, да обсъждат реални казуси и да решават заедно проблеми в работата си. България е първата страна, в която стартира новата платформа.
На платформата фермерите ще открият информация за реални казуси и решения на редица проблеми, споделени от фермери от цяла Европа. Те ще могат сами да споделят актуалните проблеми в работата си, както и своя опит в областта. Преди да бъде споделена, информацията ще бъде проверявана от научния екип на „Грийнпийс“, което ще бъде своеобразен коректив за нейната достоверност и актуалност.
 Представена бе и новата пилотна програма на „Грийнпийс“ за международен обмен на фермери. Тя ще позволи на участниците да се запознаят от първа ръка с екологичните практики в десет земеделски стопанства в Белгия, Гърция, Франция и България, прекарвайки близо седмица в тях. Желаещите да се включат, могат да кандидатстват от 10 октомври до 3 ноември 2016 г., а формата за кандидатстване също е достъпна в онлайн платформата bg.farmers2farmers.org. Те ще преминат процес на одобрение от екипа на „Грийнпийс“, след което от тях ще бъдат избрани двама участници от всяка държава в програмата. Обменът ще се осъществи до средата на 2017 г.

Siemens  стартира  модернизация на Блок № 4 на ТЕЦ „София – Изток”. Компанията спечели мащабния проект след участие в публичен търг в консорциум с „Риск Инженеринг” АД.  Проектът, който е на обща стойност 20,5 млн.лв., има за цел да повиши ефективността на Блок № 4 на ТЕЦ „София – Изток”. Модернизацията предвижда цялостно обновяване на турбогенераторната част, като за  реализирането й ще бъде доставено необходимото оборудване, което включва нова парна турбина (30 MW) и генератор, котел - утилизатор, система за управление, електрическа система, както и изграждането на ново поле високо напрежение. По предварителен план предстоящата модернизация ще бъде извършена в рамките на 22 месеца.   

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg