EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Печалби на Газпром, Росатом работи за ВЕИ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Печалби на Газпром, Росатом работи за ВЕИ

mail15:34 | 07.03.2017прегледи 797 коментарикоментари 0


Приходите на "Газпром" от износа на газ през тази година могат да нараснат до 35 млрд. долара в сравнение с 30 млрд. през миналата. Това съобщи зам.-председателят на холдинга Александър Медведев в Хонг Конг. През 2016 година компанията е реализирала повече от 30 милиарда долара валутна печалба, и перспективата е, че тази цифра може да бъде увеличена през настоящата година до най-малко 35 милиарда", уточнява Медведев.

Същевременно стана ясна, че руската държавна корпорация „Росатом“ избра „Газпромбанк“ за доставчик на финансови услуги като организатор на финансирането и кредитор на проекта на корпорацията за строителство на ветропаркове.

„Росатом“, чрез своята дъщерна структура АО „ВетроОГК“, реализира мащабна инвестиционна програма за развитието на възобновяеми енергийни източници в Русия на основа на вятърната енергия. Корпорацията планира да разгърне производство на компоненти за вятърни електроцентрали на базата на дъщерни предприятия на „Росатом“ заедно с холандския си партньор Lagerwey. През 2018-2020 г. „ВетроОГК“ планира да построи на територията на Република Адигея и Краснодарския край вятърни електроцентрали с обща мощност 610 мегавата, избрани след конкурс за проекти за възобновяеми енергийни източници.

 „Газпромбанк“ традиционно е един от основните финансови партньори на ядрената индустрия. Сътрудничеството на банката с „Росатом“ ще продължи и в новото за корпорацията бизнес направление  - вятърната енергетика. В периода 2017-2020 г. на „ВетроОГК“ ще бъдат отпуснати средства на обща стойност 64,6 млрд. рубли (около 1,1 млрд. евро).

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg