EUR 1.9558
USD 1.7453
CHF 1.8655
GBP 2.3302
CNY 2.7316
you tube
mobile version

Още +6 млрд. евро в бюджета на ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Още +6 млрд. евро в бюджета на ЕС

mail13:04 | 07.04.2017прегледи 3411 коментарикоментари 0


Европейският парламент постигна споразумение за отпускане на допълнителни 6 млрд. евро за бюджета на Евроепийския съюз до 2020 година. Парите ще се използват по различни програми за инфраструктурни проекти, от които ще може да се възползва и  България, както и за научна дейност, за борба с младежката безработица и за програма "Еразъм +", както и за сигурност и вътрешен ред.

Евродепутатът Андрей Новаков, който участваше в дебатите по темата, уточни, че за сигурност и опазване на границите се предвиждат 2.5 милиарда евро.

„Това е изключително важно за България, тъй като по-голяма част от парите ще отидат в програми като "Свързана Европа", които отговарят за изграждането на големи инфраструктурни проекти, от определените 1.2 милиарда за насърчаване на младежката заетост и разкриване на работни места България също може да се възползва", обясни Новаков.

Според него, България е показала, че може да усвоява правилно парите на ЕС и да ги управлява. „Този успех в Европейския парламент е огромна възможност за България", подчерта евродепутатът Андрей Новаков.


Тагове: ЕС, бюджет
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg