EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Офисът – мечта за фарма индустрията

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Офисът – мечта за фарма индустрията

mail10:30 | 16.04.2014прегледи 1212 коментарикоментари 0


За 56% от служителите и 48% от мениджърите във фарма индустрията техническата обeзпеченост на работното място е най-важният фактор от работната среда, сочи проучване. От елементите на офис пространството за над 80% от отговорилите идеалното работно място трябва да е с много добра вентилация (82%) и климатизация (84%), да има естествена светлина (85%) и ниски нива на страничен шум (76%). Наличието на паркоместа и удобен градски транспорт, в това число спирка на метрото, пък са водещите фактори от обкръжаващата офиса среда. Идеалното място за работа включва и зала за спорт и танци. 61% от запитаните са отговорили, че това за тях доближава работното им място до идеалното.

Проучването установи все по-осъзната нужда от удобства като покрит паркинг, спортна зала, а и наличието на зелени площи около офиса. Сред най-важните специализирани търговски обекти са химическо чистене, възможности за масажи и СПА процедури, както и козметичен и фризьорски салон и детска градина. Те са посочени от 37% от отговорилите като желани в близост до работното им място. При обкръжаващата среда най-ниска е удовлетвореността от зеленината, сред която са офис сградите, в които понастоящем работят участвалите в проучването. Само ¼ от отговорилите са удовлетворени от наличието на зеленина около офиса им. При елемента „възможностите за хранене” най-ниска удовлетвореност се регистрира по отношение на заведенията за бързо хранене, наличието на кафенета в или близо до сградите и магазините за плодове и зеленчуци.

Проучването е част от поредица изследвания, проведени по поръчка на Tishman International от агенция за маркетингови изследвания Ноема. Тази година допитването има за цел да идентифицира най-важните фактори от работната среда за служителите във фарма индустрията. Проучването е осъществено със съдействието на HR компанията JobTiger. То обхваща HR мениджъри и служители на водещи фармацевтични компании. Проучването показа и степента на удовлетвореност на служителите от факторите на работната среда.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905