EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

ОПЕК удължи по-нисък добив на петрол

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ОПЕК удължи по-нисък добив на петрол

mail16:07 | 03.07.2019прегледи 790 коментарикоментари 0


Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) подкрепи предложението на Саудитска Арабия и Русия квотите за намаляване на добива да бъдат удължени с 9 месеца, предадоха световните агенции.
Ограниченията ще останат в сила до март догодина, съобщи венецуелският министър на петрола Мануел Кеведо, който председателстваше срещата на картела във Виена.
По-рано руският министър на енергетиката Александър Новак каза, че 14-те страни от ОПЕК и 10 държави партньори, сред които и Русия, са единодушни по въпроса.
Иранският министър на петрола Биджан Намдар Зангане обаче изрази недоволство от, според него, ръководната роля на Саудитска Арабия - големия съперник на страната му в Близкия изток.
24 държави, обединени във формата ОПЕК+, добиват половината от петрола в света. През декември те решиха да намалят общото си производство с 1,2 милиона барела на ден, за да поддържат цените.
Петролът остава под натиск на фона на слабото търсене и обилното предлагане, въпреки геополитическите напрежения в Близкия изток, отбелязва Франс прес.
176-ата министерска конференция на ОПЕК реши също да удължи с три години мандата на генералния секретар на организацията, Мохамед Баркиндо от Нигерия, съобщи Мануел Кеведо, цитиран от ТАСС.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg