EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Обувките на Louis Vuitton се правят в Румъния

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обувките на Louis Vuitton се правят в Румъния

mail10:34 | 21.06.2017прегледи 1034 коментарикоментари 0


Много части от обувките и ботушите, които луксозната марка Louis Vuitton  продава като "произведени в Италия", всъщност се правят  в   румънския  окръг Сибиу, предаде The Guardian.
Много части от обувки, които се продават за 500 до 600 GBP, се произвеждат в завода в Румъния, но след това се изнасят за Франция и Италия, където се подлагат на окончателен монтаж, включително залепването на подметките. По този начин те отговарят на изискванията за етикет "Произведено във Франция" и "Произведено в Италия". Според изискванията на ЕС стоки, произведени в повече от една страна, получават made in … и името на страната, в която стоките са претърпели  последната, съществена  обработка.
Вестникът  е видял на място в румънския завод, че хиляди обувки на Louis Vuitton напускат всяка седмица вратите му почти изцяло готови без прикрепени ходила. Компанията обаче твърди, че в Румъния са произведени само малки части от обувките.
В румънския завод работят 743 души, като те получават средни заплати на румънски работници.
LVMH откри своето първо предприятие в Румъния през 2002 г. и второ през 2009 г., където се произвеждат компоненти за чанти и куфари.
източник: editor@romania-insider.com


Тагове: обувки, Louis Vuitton
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg