EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Обсъждат спасяването на САПАРД

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обсъждат спасяването на САПАРД

mail13:15 | 07.09.2009прегледи 1019 коментарикоментари 0


Спасяването на програма САПАРД ще бъде обсъдено на първото заседание на съвета по еврофондовете, което ще се проведе в понеделник. Това съобщи за Дарик ръководителят на звеното за европейските пари Юлиана Николова. Съветът ще обсъди още координацията между различните министерства за европейските програми.
Юлиана Николова бе категорична, че има индикации за евентуалното размразяване на средства по САПАРД. Въпреки това първият приоритет на съвета по еврофондовете ще бъде набелязване на „мерки, за да бъдат спасени проектите и самата програма, мерки за оценка на риска в него и следващите стъпки на правителството”, заяви Николова.
Европейската комисия върна оценката за съответствие на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Досега са върнати още четири доклада – за програмите „Транспорт”, Техническа помощ”, „Административен капацитет” и „Конкурентоспособност” .
Преди да бъде получено първото междинно плащане по оперативните програми, трябва да бъде получено потвърждение на положителна оценка за съответствие, коментира Николова.
Според нея предишното правителство е бързало да предаде докладите преди изборите.
Все още не е ясно кога страната ни ще изпрати докладите си за останалите две оперативни програми – „Околна среда” и „Регионално развитие”.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg