EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ниски цени на първокласни вина в Лондон

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ниски цени на първокласни вина в Лондон

mail10:40 | 24.02.2011прегледи 817 коментарикоментари 0


Ресторантите в Лондон намалиха цените на луксозните вина, за да насърчат клиентите си да поглезят небцата си с традиционно по-скъпи вина, като в същото време увеличат печалбите си, предаде Ройтерс.
Веригата от ресторанти D&D свали цените на 2000 първокласни вина, които струваха над 50 британски лири (81,13 долара) бутилката, като същевременно рекламира "Топ 100" на изключително занижените цени до 14 март.
"Получихме изключително положителна реакция през първите дни", изтъкна Дес Гуневардена, главен изпълнителен директор на веригата ресторанти Ди енд Ди в Лондон, сред чиито 20 луксозни ресторанта са Кок д'аржан (Coq D'Argent), Патърностър (Paternoster) и Лонстън плейс (Launceston Place).
И макар че промоцията може да е само временна, тя дава сигнал за по-дългосрочна промяна към намаляване на надценката на луксозните вина, за да се продават повече.
Сред марковите напитки, които са на по-ниски цени, са бутилка Шато петрюс (Chateau Petrus) 1995 година, Померал (Pomeral) за 1450 брит. лири, а бутилка шампанско Кристал Луи Рьодерер (Cristal Louis Roederer) 2002/2004 е на по-малко от половината си цена - 156 брит. лири, докато предишната му цена е била 323 брит. лири.
И други лондонски ресторанти последваха примера с намаляването на цените, като свиха надценките на елитните вина, за да изкушат клиентите си да опитат по-скъпи напитки.
Леонид Шутов, съсобственик на луксозния ресторант Боб Боб Рикар (Bob Bob Ricard), има надценка до 50 брит. лири на всяко от луксозните вина, които предлага.
Ресторантите обикновено слагат надценка от 60 процента на бутилка вино, според Джефри Бенсън, който е председател на лондонския клон на Международната организация за вино и храна.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg