EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нешева получила 12 хил. лв. бонус

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нешева получила 12 хил. лв. бонус

mail16:40 | 16.02.2012прегледи 391 коментарикоментари 0


Управителят на Националната здравна каса Нели Нешева призна, че е получила допълнители възнаграждения от глоби и санкции. Точната нетна сума, която е взела, е 12 156 лева.
“Искате ли да ви кажа точния си адрес, къде живея, за да може когато си казвам сумите, когато ги казвам и сумите на всичките служители, има хора, вие знаете, че в днешно време живеем в такава кризисна ситуация и в такова общество, има хора, които биха ни посетили по домовете. Искате ли да ви кажем и адресите си”, така Нешева се обърна към журналистите. На въпрос обмисляла ли е да върне парите, тя отговори: “Когато човек е достоен и когато иска да го оцени обществото, той оценява труда си. Аз нямам причина. Аз мога да не получавам нищо, тогава ще бъда популист. Аз мога да кажа, че моите служители ще получават по 7 000, а аз ще се задоволявам с 2 000. Това ли е нещото, което очаква обществото? Тогава очаквам някой да ми даде под масата. Що за ръководител е този, що за отговорност може да носи този, който отговаря за 3 милиарда лева и казва: "Аз няма да получа наравно със служителите си".
Д-р Нешева обяви, че вероятно ще заведе дело срещу депутата от СДС Димо Гяуров заради оповестените от него данни за получени 30 хиляди лв. бонуси.
Гяуров отговори, че не се притеснява:
Г-жа Нешева твърдеше вчера, че не е взела нищо. Днес се оказа, че е взела 13 хиляди. Да, възможно е да сме сбъркали. До ден днешен ние нямаме официален отговор колко точно и кой точно какво е получил в Здравната каса. Това са фактите. Ние поискахме справката. Когато тя даде справка, аз съм склонен дори да се извиня за математическата грешка. Тя трябва да се извини за това, че вчера шикалкавеше през цялото време и първоначално отрече, с други думи излъга. Ни най-малко не се притеснявам да се срещна с нея в съда. Няма да бъде в нейна полза. Убеден съм.
Вчера Димо Гяуров обяви, че методиката за получаване на бонуси е утвърдена от самата Нели Нешева: “Тази методика е утвърдена от д-р Нешева. Самата тя е определила за себе си и за подуправителя - 60% за управителя и 40% за подуправителя. По наша груба сметка това прави над 30 000 лева за г-жа Нешева. Законосъобразно ли е тя да получи тези средства, тъй като тя има договор за управление, а този договор за управление не предполага получаването на подобни средства? Става дума за над 30 000 лева, получени само по един от критериите - суми, придобити от глоба. Тук не става въпрос за сумите, които се разпределят на база незаетия щат. Специално в това ведомство става дума за още 2,5 милиона лв. “
По-рано пред "Хоризонт" Нешева коментира информацията за бонусите така: “Съществуват два начина на разпределение на средствата, които са над заплатата на служителите. Единият начин е по чл. 108 от Закона за здравното осигуряване - до 25% от събраните суми от глоби и санкции. Другият начин е от икономия на работна заплата. От икономия на работна заплата аз не съм получила нито стотинка, тъй като съм с договор за управление. 30 000 лева е сума, която никога не съм получавала.”
 Източник: БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg