EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нестле: Ефектът от COVID-19 варира

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нестле: Ефектът от COVID-19 варира

mail17:35 | 29.04.2020прегледи 11563 коментарикоментари 0


Към днешна дата Групата Нестле отчита органичн ръст от  4,3%, с реален вътрешен ръст в размер на 4,7%. Ръстът в цените временно спада с 0,4%, което отразява главно периода на промоциите в Северна Америка. Компанията  отбелязва, че ефектът от COVID-19 варира съществено в зависимост от географията, категорията на продукта и канала за продажби, в зависимост от момента на избухване на епидемията, обхвата на ограниченията и поведението на потребителите:

•Географии: Повечето пазари, особено в Северна Америка и Европа, отбелязват значителен ръст през месец март, отчасти подкрепен от потребителското запасяване. Китай отбелязва рязък спад на продажбите поради ограниченията в движението, които са наложени през почти цялото тримесечие,

•ограниченото потребителско складиране и относително по-голямото излагане на канали извън дома.

•Категории продукти: Основните продукти отбелязват увеличено търсене. Готовите ястия и продуктите за готвене, Purina PetCare, кафето и продуктите на Nestlé Health Science отчитат повишен ръст. Шоколадовите продукти и сладоледът отчитат спад в продажбите, което отразява намаленото купуване на подаръци и спонтанното купуване.

•Канали за продажба: Всички пазари отбелязват значително изменение от потребление извън дома към домашно потребление. Каналите извън дома отчитат отрицателен ръст, със значително намаление на продажбите за магазините на Nestlé Professional, водите и Nespresso. Продажбите от електронната търговия нарастват с 29,4%, за първи път, надхвърляйки 10% от общите продажби на Групата.

Все още е трудно да се определи количествено финансовото въздействие на COVID-19 и то ще зависи от продължителността и икономическите последици от тази криза, коментира веригата.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg