EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Най-горещите стоки през лятото

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-горещите стоки през лятото

mail12:26 | 22.06.2010прегледи 787 коментарикоментари 0


Световното първенство по футбол повишава не само количеството изпита бира, но се усеща съществено и в броя на онлайн покупките. Всеки десети, пазаруващ онлайн, избира техника от електронните магазини във връзка с футболното първенство. Tова бе разкрито в неотдавнашно проучване, направено от Pazaruvaj.com.
Най-горещите стоки в момента са климатичните системи и басейните, както и вентилаторите и градинската техника. В останалите страни-партньори с портали за сравняне на цени, в момента най-голямо е търсенето на градински тримери и училищни пособия.
Според скорошно проучване футболното първенство оказва голямо влияние върху оборота на стоките онлайн. През последните три месеца всеки десети от онлайн купувачите, които са планирали да закупят електроника са го направили непосредствено преди световното първенство по футбол, поради очакваните намаления и отстъпки за тези продукти.
През лятото готовността за харчене не спира само до футбола, но засяга и дейностите в градината. Между юни и август търсенето на електрически косачки е два пъти повече от обикновено, а популярността на градинските басейни е дори пет пъти по-голяма в сравнение с останалите сезони. Съзнателна е и подготовката за лятната жега: два пъти се е увеличило и търсенето на климатични системи. Най-популярната спортна стока все още е велосипедът, като скокът в търсенето през летния период е около 200 процента.
 „Според нашето проучване за две трети от хората качеството е доста силен фактор при избора, но при конкретната покупка все пак цената е решаващата", поясни Константин Михайлов, Сайтов мениджър на сайта.
Жените правят покупки с по-ниска стойност, мъжете взимат решение за по-скъпите стоки. Колкото е по-висока цената, толкова по-вероятно е решението да бъде взето от мъже. Проведеното проучване установи, че с увеличаване на размера на сумата, изразходвана за покупки, ролята и влиянието на жените постепенно намалява. Въпреки че решението за закупуване на MP3-плейър се прави предимно от жени, решението за покупка на LCD-телевизор на стойност повече от 1000 лв. се взима обикновено от мъже.
В Източна Европа банските, градинския тример и училищните пособия са най-търсените летни стоки.
Изследването обхваща също и очакваните тенденции в продажбите в няколко източно-европейски страни: докато у нас вниманието е насочено към футболното първенство и организиране на почивката, в северната ни съседка Румъния тече трескава подготовка за училище. Продажбите на училищни пособия са скочили 3 пъти през лятото. Разбира се и там няма да пропуснат да отидат на плаж: интересът към плажните кърпи е четири пъти по-голям. В Унгария търсенето на климатични устройства също се е увеличило два пъти. Освен за свежестта в къщи, унгарците се грижат за перфектния ред в градината: търсенето на градински тримери нараства особено през този сезон. В Турция пък залагат на чистотата – през лятото след климатичните устройства най-често се търсят прахосмукачки и миялни машини. Резултатите от зимното романтично гушкане също могат да се забележат: детските колички сега отчитат най-големия оборот.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1109