EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Награди на "Дефиле на младото вино 2017"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Награди на "Дефиле на младото вино 2017"

mail13:10 | 27.11.2017прегледи 6798 коментарикоментари 0


В Пловдив отличиха най-добрите млади вина участвали в девето издание на фестивала "Дефиле на младото вино 2017". По традиция победителите биват излъчвани по време на "Вечерта на майсторите на виното".
В категорията бели вина със Златен Дионис е присъдена за Енигма Шардоне. При розе вината победител Розе Каб. Совиньон - Козя грамада, а при червените Златен Дионис дегустационната комисия е присъдила на два гроздови елексира - Рубин Асеновград и Вила Юстина Руж - Руб. (50 %) X П. Ноар (30 %) X Мерло (20 %) .
Тази година в празника на младото вино в Пловдив участват 36 водещи винопроизводители от цялата страна и още фирми за производство на храни. Избите представят своята нова реколта вина в неповторимата атмосфера на 15 емблематични места на Старинен Пловдив. За първи път тази година във фестивала участват и БИО вина.
"Именно такива събития подпомагат България да се превърне в целогодишна туристическа дестинация - България на четири сезона", каза по време на откриването министърът на туризма Николина Ангелкова. По думите това й събитие ще бъде включено в онлай-регистъра на фестивалите, разработван от министерството.
"Дефиле на младото вино" се провежда винаги в последната събота и неделя на ноември и се организира от Съвета по туризъм - Пловдив, община Пловдив, Университета по хранителни технологии, ОИ "Старинен Пловдив" и други. Фестивалът е част събитийният календар на Пловдив и от Националният туристически календар./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg