EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МФ публикува проект за промени в ЗДДС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МФ публикува проект за промени в ЗДДС

mail12:45 | 20.08.2012прегледи 682 коментарикоментари 0


Публикуван е проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за данък върху добавената стойност (ЗДДС) и мотивите към него. Със заключителните разпоредби на законопроекта се предлагат промени в Закона за корпоративното подоходно облагане (ЗКПО), Закона за данъците върху доходите на физическите лица (ЗДДФЛ), Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).

Направените предложения за изменение и допълнение на Закона за данък върху добавената стойност са с цел хармонизиране на българското данъчно законодателство с изискванията на европейските директиви и решения на Съда на Европейските общности в областта на косвеното облагане, както и с прецизиране на разпоредбите, които създават затруднения при практическото прилагане на закона.

С предложените промени във връзка с Директива 2010/45/ЕО на Съвета от 2006 г. относно общата система на данъка върху добавената стойност, се определят условията и правилата за фактуриране на данъка върху добавената стойност с цел ясно да се посочи държавата-членка, чиито правила за фактуриране се прилагат. Предлагат се изменения по отношение на някои изисквания относно информацията, която да се предоставя във фактурите, за да се постигане по-ефикасен данъчен контрол и равнопоставено третиране на трансграничните и националните доставки, както и електронно фактуриране.

Със законопроекта се прецизират разпоредби и се правят редакционни промени във връзка с възникнали затруднения при практическото прилагане на закона.

Промените в Закона за корпоративното подоходно облагане, Закона за данъците върху доходите на физическите лица са свързани основно с намаляване на административната тежест за бизнеса и гражданите, чрез намаляване на разходите за изпълнение на данъчните задължения от данъчно задължените лица. Значително се облекчава режимът на деклариране и внасяне на корпоративни данъци и данъци върху доходите на физическите лица, включително и за авансовите вноски. Предложенията за промени ще доведат и до намаляване на разходите за администриране на данъците от приходната администрация.

 

 


Тагове: МФ, промени, ЗДДС
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039