EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

МС подкрепи газопровода „Ийстринг”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МС подкрепи газопровода „Ийстринг”

mail08:59 | 14.07.2016прегледи 1441 коментарикоментари 0


Правителството одобри проекта на меморандум за разбирателство между българското Министерство на енергетиката и словашкото Министерство на икономиката за подкрепа на проекта „Ийстринг”. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Документът има за база Декларацията от Рига (2015 г.) за насърчаване на междусистемното свързване на съществуващата инфраструктура за снабдяване с природен газ.
„Ийстринг” е проект за изграждане на транспортен коридор през територията на Словакия, Унгария, Румъния и България, осигуряващ възможност за двупосочни доставки на природен газ от алтернативни източници.
Целта на меморандума е да даде политическа подкрепа за реализирането на проекта. Той не създава нови, нито променя съществуващи правни ангажименти на страните. С него се създава работна група на високо равнище, включително с участието на междусистемните газови оператори, за координирано сътрудничество по всички аспекти на проекта.
Сключването на меморандума е израз на последователната политика на България за задълбочаване на двустранното сътрудничество в областта на енергетиката и сигурността на доставките.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg