EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Монако първа в Европа с 5G покритие

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Монако първа в Европа с 5G покритие

mail18:34 | 16.07.2019прегледи 1049 коментарикоментари 0


Княжество Монако стана първата страна в Европа с 5G покритие на територията на цялата страна. За изграждането на инфраструктурата е използвано оборудване на китайския гигант Huawei, предава TechNode. 

Монако е първата държава на континента, която приветства 5G технологията на Huawei, докато междувременно компанията се бори срещу силния международен натиск заради опасения за сигурността. 

Важното в случая е, че сега производителят от Шънджън има шанса да демонстрира възможностите на своите продукти в реално време. Дебютът в Монако ще привлече погледите на останалите европейски държави, като не е изключено те да преосмислят отношението си към Huawei. 

Стартът на 5G мрежата в княжеството идва и на фона на отхлабената примка на САЩ по отношение на китайския гигант. Администрацията във Вашингтон обяви намаляване на ограниченията за търговия с Huawei. 

Monaco Telecom подписа споразумение с китайския производител още през септември миналата година. От операторът уверяват, че са предприели всички необходими мерки за сигурността на своите мрежи.

Huawei навлезе в международна буря, вследствие на влошилите се търговски отношения между САЩ и Китай. Компанията е най-големият производител на телекомуникационно оборудване в света и с едни от най-напредналите 5G разработки на конкурентни цени.

Американските власти притискат съюзниците си по света да забранят продуктите на марката заради опасенията, че те се използват от Пекин за шпионаж. 

Европа е раздвоена в отношението си към Huawei, като много от лидерите на Стария континент не са напълно убедени в тезата на САЩ. Много страни правят собствени проучвания за нивата на сигурност на китайските продукти. Великобритания и Германия, изглежда, ще позволят използването им в определени части от своите бъдещи мрежи. 

Междувременно доклад на GSMA – индустриалната група, представляваща телекомуникационните компании, установи, че изключването на Huawei и ZTE от европейските 5G мрежи може да струва на операторите общо 62 млрд. долара. 

Що се отнася до Монако, княжеството е втората най-малка държава в света и има един от най-високите доходи на глава от населението. Страната не е част от ЕС, но поддържа тесни връзки с Блока, като използва еврото и премахна граничния контрол. 


Тагове: 5G, Монако
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg