EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Милиарди изтичат от Credit Suisse

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Милиарди изтичат от Credit Suisse

mail13:07 | 26.04.2023прегледи 898 коментарикоментари 0


Около 61 милиарда швейцарски франка (68 милиарда долара) под формата на различни активи са напуснали Credit Suisse през първото тримесечие на годината, като процесът все още не е спрял, предава Ройтерс, като се позовава на източници от банката.

"Паричните потоци навън са намалели, но към днешна дата не са спрели или обърнали посоката", посочват от "Креди сюис".

От банката признават, че са регистрирали и значителни тегления по кешовите депозити, както и неподновяване на изтичащите срочни депозити. Клиентските депозити в банката през първото тримесечие са намалели с около 67 милиарда франка.

Credit Suisse представи миналата седмица за последен път резултати, след като през март беше решено да бъде погълната от UBS, за да бъде спасена.

Секторът за управление на активи на банката се е свил до 502,5 милиарда франка в края на март спрямо 707 милиарда франка по същото време миналата година.

"Бягството" на активи от Credit Suisse, започнало веднага след началото на банковия стрес, породен от краха на американските Silicon Valley Bank и Signature Bank, доведе впоследствие до решението Credit Suisse да бъде слята с UBS, която от своя страна даде да се разбере, че сериозно ще свие инвестиционния бизнес на "Креди сюис". /БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg