EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Меркел невъзмутима към Moody's

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Меркел невъзмутима към Moody's

mail14:45 | 25.07.2012прегледи 489 коментарикоментари 0


Германският канцлер Ангела Меркел реагира с демонстративна невъзмутимост на съмненията на международната рейтингова агенция Мудис (Moody's) за кредитния рейтинг на страната, съобщи днес говорителят на германското правителство Георг Щрайтер, цитиран от ИТАР-ТАСС.
Мудис понижи тази нощ перспективата си за германските държавни дългови облигации от "стабилна" на "отрицателна". Същата мярка бе приложена и за книжата на Холандия и Люксембург поради "нарастващата несигурност" около изхода от дълговата криза в еврозоната.
"Федералното правителство взима предвид това," съобщи в интервю за агенция ДПА Щрайтер, цитиран от ИТАР-ТАСС. "Оценката засяга страна, от която се надяват да получат помощ", отбеляза той, като допълни, че Меркел многократно е посочвала, че "мощта на Германия не е безгранична." Германският министър на икономиката Филип Рьослер пък увери, че в структурно отношение икономиката на Германия е, както преди, в много добро състояние. В интервю за в."Райнише пост" той отбеляза, че на европейско равнище се запазват някои рискове, допълва БТА. "Въпреки това ние сме убедени в средносрочния и дългосрочен успех на приетите по-рано всеобхватни мерки, целящи да укрепят стабилизационния съюз," подчерта министърът. Европейската комисия не възнамерява официално да коментира съобщението за понижаването перспективата на кредитния рейтинг на Германия, Холандия и Люксембург, съобщи днес официалният представител на институцията Оливие Байи, цитиран от ИТАР-ТАСС. Не коментираме решенията и действията на пазара, отбеляза той.
По-рано днес източник от Европейската комисия информира, че в момента ЕК "анализира това решение", като допълни, че решението е било обявено в крайно неподходящ момент, когато пазарите са обезпокоени от финансовата ситуация в еврозоната.
В комюникето си за понижаването на перспективите на кредитните рейтинги на страните Мудис посочи "все по-силната вероятност от излизане на Гърция от еврозоната" и въздействието, което подобно събитие може да окаже върху държавите, въвели единната европейска валута. Самата оценка на Мудис за държавните дългови книжа на Германия, Холандия и Люксембург е възможно най-високата – тройно А.

 


Тагове: Меркел, Мудис
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161