EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Меркел защити стрес - тестовете

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Меркел защити стрес - тестовете

mail17:51 | 21.07.2010прегледи 544 коментарикоментари 0


Германският канцлер Ангела Меркел днес се опита да разсее скептицизма около тестовете за устойчивост на европейските банки преди публикуването на резултатите, заявявайки, че те са реалистични, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.
Резултатите от тестовете, на които бяха подложени 91 банки на Стария континент, ще бъдат публикувани в петък. Целта на начинанието е да изясни до каква степен европейските банки за изложени на дълговата криза, но някои анализатори оспориха
трудността на тестовете.
Меркел отбеляза, че тестовете идват, след като европейските лидери се споразумяха по спасителния пакет за Гърция и друг на стойност 1 трилиона долара за еврозоната като цяло.
Германският канцлер отбеляза на пресконференция, че условията, в които се извършват тези тестове за устойчивост, отразяват реалността.
Съмнението около достоверността на проведените стрес- тестове става придобива все по- широка гласност дни преди оповестяване на резултатите, особено след като висши държави представители на Гърция и Испания оповестиха, че не се съмняват, че родните банки ще издържат проверката.




 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg